Misterul și miracolul apei de Ziua Mondială a Apei

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, sărbătorită anual de către toate statele membre ONU pe 22 martie, mi-am zis să marchez acest eveniment, oferindu-vă spre vizionare un documentar care mi-a plăcut foarte mult și merită a fi văzut.

V-ați întrebat vreodată de unde a venit apa?

Cine a dus-o pe planeta nostră și de ce?

Știința susține că planeta noastră e singura de acest fel din univers, deși… (vă recomand cartea „Extraterestru” scrisă de cercetătorul și astrofizicianul Avi Loeb).

Chiar dacă apa este cea mai comună substanță întâlnită pe pământ, la fel ca și aerul, apa înseamnă viață. Pământul este un rezervor gigantic de apă. Toate formele de viață de pe pământ s-au născut în apă. Nu există viată pe Pământ fără apă, la fel cum nu există lucru viu care să nu conțină apă.

Apa este în noi (suntem în proporție de 70-80% apă) și cu noi în fiecare clipă a vieții noastre. Și rămâne aici, pe pământ și după ce noi nu vom mai fi.

Mi-am amintit de documentarul „Misterul apei” care prezintă descoperiri ale cercetătorilor de pretutindeni, în încercarea de a-i dezlega misterul, documentar pe care vi-l las mai jos.

Din cele mai vechi timpuri, teologii și filozofii, apoi oamenii de știință au încercat să-i înțeleagă proprietățile excepționale și implicit au dorit să-i înțeleagă misterul dincolo de legile fizice ale naturii.

Cercetări complexe asupra apei au fost efectuate în Rusia, Kazahstan, Elveția, Israel, SUA, Marea Britanie, Austria, Japonia, Argentina, China și Tibet.

Documentarul „Misterul apei” prezintă descoperiri științifice și modul în care gândurile noastre au un efect clar asupra realității noastre înconjurătoare.

În acest documentar apa este analizată din mai multe puncte de vedere:

1. Din punct de vedere religios, pentru că înțelepții din vremurile străvechi credeau ca impulsul pentru apariția vieții a fost o scânteie divină primordială, iar această scânteie a impregnat în apă secvența dezvoltării viitoare. În Scrierile Sfinte apa este un concept conectat într-o manieră foarte specială cu ideea de viață.

2. Din punct de vedere științific:

a) Știința spune că apa, la nivel molecular, creează structura ADN-ului; fără apă, nu am avea spirala ADN-ului. Ea creează structura proteinelor corpurile noastre care nu ar funcționa fără apă. Viața începe în apă, fie că e o sămânță sau un embrion.

b) Comparativ cu alte lichide, apa are proprietăți fizico-chimice neobișnuite. Ea este singura substanță de pe planetă care poate exista în trei stări: lichidă, solidă și gazoasă și este cel mai puternic solvent de pe pământ. Densitatea ei crește sub punctul de îngheț (se dilată când se răcește) și scade deasupra acestuia.

c) Și poate cel mai important aspect, apa are memorie. Experimente realizate în multe țări din întreaga lume au arătat că apa recepționează și înregistrează orice influență exterioară, amintindu-și tot ceea ce se petrece în spațiul care o înconjoară. Orice substanță care vine în contact cu apa își lasă amprenta în structura acesteia. Pe măsură ce înregistrează informație, apa dobândește noi proprietăți, dar, cu toate acestea, compoziția ei chimicã rămâne neschimbată.

S-au realizat multe experimente vis-a-vis de efectul pe care diverși factori, precum câmpuri magnetice, electrice, diverse obiecte, precum și prezența omului și emoțiile umane îl au asupra probelor de apă (prin înghețarea rapidă a apei într-o cameră criogenică) și a reieșit foarte clar că emoțiile umane pozitive sau negative sunt cele mai puternice elemente de influență: iubirea stabilizează și mărește nivelurile energetice ale apei, în vreme ce emoțiile agresive îi micșorează energia și realizeazã schimbări radicale în apă.

În anul 1994, dr. Masaru Emoto, a fost primul care a înregistrat amprente muzicale în apă.

Sursa : https://www.inlpsi.ro/cercetari/masaru-emoto-si-sanatatea-organismului

În urma cercetărilor efectuate, dr. Masaru Emoto demonstrează că, dacă este direcționată spre apă energie pozitivă, aceasta produce cristale frumoase, uniforme și complexe, iar dacă este direcționată spre ea energie negativă, cristalele sunt sparte, neuniforme și alterate (vedeți imaginea de mai sus).

Apa a reacționat la cuvintele individuale, care aveau un conținut religios (indiferent de religia din care făceau parte: creștină, musulmană, buddhistă), prin formarea unor cristale frumoase. Se pare că frecvența de vibrație a rugăciunilor din orice religie, rostite în orice limbă, este în jurul valorii de 8 Hertzi, care corespunde frecvenței de oscilație a câmpului magnetic terestru. De aceea, o rugăciune rostită cu iubire produce o structură armonică în apă.

Numeroasele experimente ale lui Masaru Emoto au urmărit să găsească cuvântul care purifică cel mai puternic apa, iar ele au arătat că nu este doar un cuvânt, ci o combinație de două cuvinte: IUBIRE și RECUNOȘTINȚĂ.

Modul cum ne comportăm vis-a-vis de apă este esențial: dacă ne apropiem de ea cu gânduri bune sau o binecuvântăm și îi spunem „mulțumesc”, calitatea ei se va îmbunătăți și va avea un efect pozitiv asupra noastră și asupra corpului nostru (deoarece, mă repet, suntem 70-80% apă).

Rezultatele extraordinare ale lui Masaru Emoto ne pot schimba definitiv percepția asupra vieții și a lumii în care trăim. Acum dispunem de probe clare că ne putem vindeca și transforma pe noi înșine și întreaga planetă prin gândurile pe care alegem să le avem. Dar câți o facem conștient? 🥰

Noi poluam apa din punct de vedere spiritual, iar aceasta se petrece la o scară uriașă pentru că apa adoptă toată ura, toata răutatea și tot stresul nostru. Dr. Emoto presupune că, crimele majore sunt comise mai ales în zonele în care oamenii înjură cel mai des. Nu pot să nu mă gândesc, ce fel de emoții au declanșat conflictul ruso – ucrainean (Nato)…

Ceea ce gândim, spunem și facem nu ne influențează numai pe noi, ci îi influențează și pe ceilalți oameni, influențează întregul Univers deoarece acesta există ca un UNIC ORAGANISM PERFECT.


Cunosc persoane care se cred evoluate spiritual, dar nu-i scot din proști pe cei din jur, uitând că, de fapt, și pe ele se fac așa (noi, oamenii fiind 70-80% apă, prin ceea ce gândim/emitem ne influențăm și propria chimie, deoarece creierul secretă neurochimicale în funcție de gândurile avute, nemaivorbind de faptul că atunci când arătăm cu două degete spre altul, cu trei arătăm spre noi… acel „cine spune 🙂, ăla este 🙃”, din copilărie. Făcându-i rău celuilalt prin gândurile negative emise, ne facem rău și nouă, e o mișcare de du-te – vino, dar na… fiecare cu alegerile lui, mai mult sau mai puțin conștiente).

„Vremurile sunt urâte, spun oamenii. Dar dacă ei ar trăi frumos și vremurile ar fi frumoase. Noi suntem vremurile”, spune Sfîntul Augustin.

Așa cum scriam mai sus, ceea ce gândim, spunem și facem, adică tot ceea ce suntem, nu ne influențează doar pe noi, ci îi influențează și pe ceilalți oameni și  întregul Univers deoarece acesta există ca un UNIC ORAGANISM PERFECT. Toate părțile sale, incluzându-ne pe noi și Pământul sunt în mod inseparabil legate prin gigantice fluvii informaționale. Pe planeta noastră, apa joacă rolul cheie în procesul schimbului de informație. De fapt, ea este mediul prin care întreaga natură este guvernată.

Deja aceste informații sunt arhicunoscute, însă deși mulți le cunoaștem, nu strică să ni le reamintim și să le practicăm.

Vă propun să urmăriți documentarul „Misterul apei” de aici:

https://www.youtube.com/watch?v=e7uypR7RUoQ

Și dacă mai aveți răbdare 🙂 urmăriți acest filmuleț de 1:44 minute, în care dr. Masaru Emoto vorbește despre reacția apei la iubire și recunoștință!

https://www.youtube.com/watch?v=tkxbCcssU1U

Cu drag,

Delia

P.S.

O să revin cu un articol despre cum folosesc apa în mod conștient. 🙃

Până atunci, vă doresc vizionare plăcută!

P.P.S. Ce-ar fi, oare, dacă fiecare dintre noi am bea apa în mod conștient, trimițându-i gânduri de IUBIRE și RECUNOȘTINȚĂ pentru darurile ei? 💙