What the health – un documentar despre influența alimentației asupra sănătății

Acest documentar de investigație (produs în 2017 de actorul și activistul de mediu Joaquin Phoenix*),

expune impactul pe care-l are consumul de carne (mai ales cea procesată), pește, ouă și produse lactate asupra sănătății ( toate măresc riscul de diabet, cancer și boli cardiovasculare).

Documentarul pune sub semnul întrebării practicile liderilor și organizațiilor de sănătate și farmaceutice și expune corupția din guvernul american și din marile lor afaceri care-i costă miliarde de dolari pentru asistență medicală, și, în același timp, îi mențin bolnavi.

Asociațiile mari de sănătate (din America), prin reclamele guvernamentale încurajează oamenii să mănânce exact produsele asociate cu bolile împotriva cărora ar trebui să lupte, influențează și copiii (care sunt impresionabili), și pe care îi vor consumatori toată viața, îndeamnându-i să înceapă să mănânce de mici.

Companiile farmaceutice au de câștigat din menținerea acestei stări de fapt, pentru că bolile cronice sunt vaca de muls bani a industriei farmaceutice.

Majoritatea cercetărilor nu se fac pentru prevenție (ți se garantează că dacă urmezi sfatul doctorilor vei fi bolnav toată viața, nu te vei însănătoși niciodată, pentru că strategia e manipularea simptomelor, nu tratarea cauzei principale).

În acest sens, Asociația Americană de Nutriție prezintă informațiile despre nutriție concepute de industriile alimentare, nicidecum cele din domeniul științei și sănătății.

În contextul globalizării în care trăim toți, credeți că la noi este altfel? Aveți încredere că ceea ce mâncați vă face bine și vă menține starea de sănătate?

Documentarul prezintă și efectele benefice ale unei diete vegane și cum atleți care folosesc diete vegane și-au îmbunătățit performanța.

Nu există nimic în dieta pe bază de carne ce nu puteți lua în mod sănătos din altă parte.

Urmăriți acest documentar și veți vedea cum Teoria Conspirației nu mai e de mult o teorie ci s-a infiltrat precum o caracatiță în viețile oamenilor! Lumea este condusă astăzi prin (non)educație, prin media,  medicină și alimentație. Noi ca cetățeni suntem manipulați și dezinformați, suntem hrăniți cu alimente (dacă unele din cele ce se comercializează acum se mai pot numi alimente) necorespunzătoare,  chimizate, împachetate în plastic, suntem tratați cu medicamente pline de chimicale, suntem ținuți într-o frică permanentă și-un stres care nu se mai termină, suntem observați și mai ales controlați de capitaliștii de supraveghere cu ajutorul  BIG TECH /GAFAM (Google, Apple, Facebook, Amazon și Microsoft). Și asta s-a reușit treptat, picătură cu picătură, prin așa zisa educație care este de fapt un dresaj bine coordonat. Asta ne-a adus globalizarea.

Când vom înțelege că  fiecare dintre noi am fost/suntem o piesă în această societate de consum, când vom înțelege că doar transformându-ne individual (mai știți acel îndemn al lui Gandhi: „Fii tu schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume”) și că puterea e în mâna fiecăruia dintre noi, când vom înțelege că nu trebuie să avem mult, ci să fim mult, când vom înțelege că dacă noi cei mulți de jos ne mișcăm, cei puțini din vârf o să cadă, abia atunci vom începe să ne schimbăm, pentru că numai așa se poate schimba un sistem sau o societate.

Vizionare cu folos!

Cu drag,

Delia

*Joaquin Phoenix, vegan de la vârsta de trei ani, crede că toți avem responsabilitatea personală de a acționa și o modalitate prin care putem atenua schimbările climatice este ajustarea consumului nostru și utilizarea plantelor.

Prezent în Londra, cu ocazia nominalizării la premiile Oscar și Bafta (pe care le-a și câștigat) pentru rolul din Joker, Joaquin Phoenix s-a alăturat duminică, 2 februarie, unui protest pentru drepturile animalelor, ocazie cu care a ținut un discurs în care i-a condamnat pe reprezentanții industriei cărnii și a produselor lactate pentru rolul pe care îl au în schimbările climatice, la nivel global.  

https://news.sky.com/story/joaquin-phoenix-urges-people-to-go-vegan-at-london-protest-11924668

Câteodată simt că nu se vorbește suficient despre acest lucru. Deci încurajez oamenii să caute mai multe informații despre dieta vegană și să facă tot ceea ce pot în problema încălzirii climatice. – Joaquin Phoenix

Lasă un comentariu